Jumalanpalvelus

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen viikoittainen juhla, joka pidetään sunnuntaisin ja muina kirkollisina juhlapyhinä klo 10 seurakuntakeskuksessa.

Kesällä, joulunaikaan ja muissa erityistilanteissa jumalanpalveluksia pidetään kirkossa. Sarakylän kappelissa kokoonnutaan jumalanpalvelukseen kerran kuukaudessa. Valtaosa jumalanpalveluksista on katsottavissa seurakunnan kotisivujen kautta. Etusivulta löytyy ohje lähetyksen katsomiseen.

Jumalanpalveluksessa saamme pysähtyä ja hiljentyä kestävien matkaeväiden äärelle ja ammentaa elämäämme voimaa Jumalan sanasta, rukouksesta, virsistä ja Herran ehtoollisesta.

Jumalanpalveluksessa on palvelutehtäviä, joihin seurakuntalaiset voivat osallistua. Kirkkoväärtin tehtäviin kuuluu kirkkovieraiden tervetulotoivotus, tekstinluku, avustaminen kolehdin keruussa ja tarvittaessa myös esirukouksessa.  Musiikin harrastajilla - laulajilla ja soittajilla - on mahdollista avustaa kanttoria jumalanpalvelusten musiikissa. Jos olet kiinnostunut kirkkoväärtin tai musiikkiavustajan tehtävistä, ota yhteyttä pappeihin ja kanttoreihin.