Lapset ja lapsiperheet

Pudasjärven seurakunnassa on paljon toimintaa lapsille ja lapsiperheille.

Päiväkerho on 3–5-vuotiaille lapsille suunnattua viikoittaista ryhmätoimintaa. Päiväkerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan, hiljennytään hartauteen, syödään eväitä sekä opetellaan ryhmässä toimimista. Päiväkerhoja pidetään seurakuntakodilla sekä kolmella sivukylällä: Hetekylässä, Paukkerinharjulla ja Hirvaskoskella. Kerho voidaan järjestää myös muulle sivukylälle, jos siihen saadaan riittävästi osallistujia ja sille löytyy toimiva kokoontumistila. Päiväkerhoon ilmoittaudutaan etukäteen. Varsinainen ilmoittautumisaika on keväällä, mutta ympäri vuoden voi ilmoittautua päiväkerhoon soittamalla jollekulle lastenohjaajista.

Perhekerho on lasten ja aikuisten kohtaamispaikka. Sinne voivat tulla äidit, isät, isovanhemmat, kummit ja muut aikuiset yhdessä lasten kanssa. Perhekerho on avoin tilaisuus, eli siihen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhon ohjelmaan kuuluu vapaata yhdessäoloa, leikkejä, askartelua, kahvit ja mehut sekä hartaus. Perhekerho kokoontuu seurakuntakodilla maanantaisin illalla ja keskiviikkoisin päivällä.

Lapsiparkki on perheiden hyvinvointia tukeva toimintamuoto.  Lapsiparkkiin voi tuoda hoidettavaksi 1–6-vuotiaita lapsia (ei kuitenkaan esikoululaisia). Lapsiparkki on tarjolla maanantai-iltapäivisin ja perjantaisin aamupäivällä. Lapsiparkkiin ilmoittaudutaan kullekin kertaa erikseen ottamalla yhteyttä lastenohjaajiin.

Säännöllisen toiminnan lisäksi seurakunta järjestää vuoden mittaan monia lapsille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. Niistä ilmoitetaan erikseen kirkollisissa ilmoituksissa. Löydät niistä tietoa tältä sivustolta Tapahtumat-välilehdeltä.