Jumalanpalvelusten videointikokeilu

29.7.2017 17.42

Seurakuntakodilla keväällä aloitettua videointikokeilua on jatkettu.

Jumalanpalveluksia on mahdollista seurata seurakunnan kotisivujen kautta suorana videolähetyksenä. Tietokoneella katsottaessa selaimena tulee olla joko Mozilla Firefox tai Google Chrome. Internet Explorer ei tue videolähetysten toistoa.

Puhelimella tai tabletilla katsottaessa kannattaa ladata joko Twitter tai Periscope -sovellus ja kirjautua siihen. Lähetys tulee seurakunnan profiilin (@pudasjarvensrk) kautta. Lähetyksen tallenne on katsottavissa kuukauden ajan.

Kirkosta lähetettyjen jumalanpalvelusten osalta on tullut palautetta erityisesti puheäänen kuuluvuudesta. Ne johtuvat kirkon haasteellisesta äänentoistosta sekä lähettävästä laitteesta. Lähetykset toteutetaan älypuhelimella, ja tarvittaessa käytetään lisämikkiä. Kirkon äänetoistoa on tarkoitus parantaa lähiviikkoina. Elokuun alusta palaamme takaisin seurakuntakodille, jonka akustiikka ja äänentoisto tarjoaa paremman mahdollisuuden videolähetyksille.

Kuvaava kamera käännetään ehtoollisen vieton ajaksi niin, että ehtoollisvieraiden yksityisyys säilyy. Ilmoitamme videoitavat jumalanpalvelukset etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa.

Lisätietoja kirkkoherra Timo Liikanen, p. 0408207223