Suomalainen Messu

Seurakuntakoti

Lasse Heikkilän Suomalainen Messu -konsertti
Suomalaista sielunmaisemaa kansanmusiikin keinoin luotaava Suomalaisen messu esitetään Pudasjärvellä nyt kolmannen kerran.
Tilaisuudessa esiintyvät Vox Margarita -kuoro, Marko Väyrynen, Markku Kemppainen, Sari Turunen ja Aira Siuruainen-Kalliola. Konsertin johtaa Keijo Piirainen
Tilaisuudessa kootaan kolehti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Suomalaiseen messuun tuotetaan luontokuvista ja historiallisesta aineistosta koostuva kuvatausta, joka tuo luonnon keskelle kirkkosalia ja linkittää laulut ja niihin liittyvät tunteet itsenäisen Suomen historiaan.Suomalaisen messun juhlaversiossa kerrotaan kansan syvien rivien tarinaa matkalla Venäjän suuriruhtinaskunnasta yhdistyneen Euroopan pohjoiseksi ulottuvuudeksi. Laulujen välillä pysähdellään katselemaan muutamia valikoituja historiallisia valokuvia ja koitetaan tavoittaa niitä tunteita, jotka ovat kansaamme historian käänteissä ravistelleet. Talvisodasta on nyt kulunut 80 vuotta. Suomalaisen messun lauluista monet ovat syntyneet sodanjälkeisen sukupolven tuntemuksista, jota isien ja äitien kokemukset sodasta ovat heissä saaneet aikaan.

Seurakuntakoti

Pohjois-Pohjanmaan kanttorikuoron sävelhartaus

Pohjois-Pohjanmaan kanttorikuoro, johtana Tommi Hekkala.
Hartaus Timo Liikanen