Konsertti Ääniä välitetyille - Santeri Rautiainen, kitara

ke 11.8. kello 18.00
Pudasjärven kirkko

Ohjelmassa on François de Fossan, J.S.Bachin, Vicente Asencion ja John Dowlandin musiikkia.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 5€

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia tuoden klassisen kitaran ilmaisuvoimaa esiin ympäri Suomea. Kotimaan lisäksi konsertit lukuisissa Euroopan maissa ovat työllistäneet Rautiaista. Soolo- ja kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin 1500- luvun kielisoitinmusiikin kuin modernin säveltaiteen mikrotonaalisten ulottuvuuksien parissa. Viime aikoina hän on erityisesti perehtynyt barokkimusiikin äänen löytämiseen klassisella kitaralla. Lisäksi hän pyrkii kartoittamaan kitaraohjelmiston vähemmälle huomiolle jääneitä mestariteoksia, jotta hän voisi kuratoida eri yleisöilleen persoonallisia konserttikokonaisuuksia. Tulevaisuudessa tähtäimenä on myös klassisen kitaran soittotekniikoiden vakuuttava representaatio elektronisessa ympäristössä.
Musiikillisen peruskivensä Rautiainen muurasi opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, jonka jälkeen hän opiskeli Alicanten yliopiston mestariohjelmassa. Tällä hetkellä hän jatkaa musiikkiin tutustumista Maastrichtin konservatoriolla Hollannissa.

Tärkeimpiä opettajia Rautiaiselle ovat olleet Ismo Eskelinen, Carlo Marchione, Otto Tolonen, Jüdicael Perroy, Oscar Ghiglia, Andrew Lawrence-King, sekä Grigori Sokolovin pianoresitaalit.