Sarastus-yhtyeen konsertti

Sarastus-yhtyeen muodostavat muusikot:
Kristiina Olanto - laulu
Harri Taittonen - piano
Jorma Tapio - saksofonit, bassoklarinetti, huilu, bassohuilu, puuhuilu ja perkussiot
Vapaa pääsy, ohjelma 10€

Sarastus on saanut paljon positiivista palautetta tekemistään konserteista. Sarastuksen ohjelmisto koostuu mm. eri maiden kansanlauluista, afroamerikkalaisista spirituaaleista, keskiaikaisista ortodoksi- ja katolilaislauluista, jazzillisista kappaleista, balladeista, rytmillisistä kappaleista, instrumentaaleista sekä improvisoiduista äänimaisemista. Säveltäjäniminä mm. Duke Ellington, Charles Ives, Charles Mingus, Edward Vesala, Hector Villa-Lobos, Oskar Merikanto ja Heikki Sarmanto.
Yhtyeen instrumentaatio on mielenkiintoinen ja monipuolinen sisältäen mm. puhallinsoittimia saksofonista erilaisiin huiluihin. Muusikoiden vapaa improvisaatio luo kiinnostavia jännitteitä yhtyeen musiikkiin.
Yhtyeen cd "Sarastus" ilmestyi 2013 ja sai paljon kiitettäviä arvioita lehdistössä. Olemme esiintyneet ympäri Suomea kymmenissä kirkoissa sekä festivaaleilla, mm. Keravan jazzfestivaaleilla ja Kalottijazzissa.
Yhtyeen korkeatasoista muusikkoutta, herkän intuitiivista yhteissoittoa, improvisaatiota sekä intensiivisiä, omaperäisiä tulkintoja kappaleista on kiitelty.
Laulukielenä Sarastuksella on mm. suomi, ruotsi, englanti, karjala, kreikka, latina.