Sellon ja laulun ilta

Seeli Toivio, kuva Ville Paul Paasimaa

Pudasjärven kirkko

Sello ja laulu soi kesäillassa

Pudasjärven kirkossa soi maanantaina 20.6. klo 19:00 Seeli Toivion yli 200-vuotias sello ja mezzosopraano. Tunninmittaisessa konsertissa kuullaan J. S. Bachin kauniita sellosarjoja sekä kotimaisia lauluja, jotka Toivio itse sellollaan säestää. Kuullaan mm. Oskar ja Aarre Merikannon lauluja, sekä Bach-Gounod'n Ave Maria ja monta muuta. Toivio kertoo musiikin lomassa vanhasta sellostaan. Toivio ylsi viime vuonna pidetyssä Toivo Kuula -laulukilpailussa finaaliin ja sai erikoispalkinnon parhaasta modernin laulun esityksestä. Toivion oopperadebyytti on tänä kesänä Wagnerin "Siegfried"-oopperan Erdan roolissa. Seeli Toivio on musiikin tohtori (Sibelius-Akatemia), ja on esiintynyt kotimaan lisäksi mm. Japanissa, Keski-Euroopan maissa laajasti sekä USA:ssa mm. New Yorkin Carnegie Hallissa kahdesti. Toivion erikoisuus on nimenomaan laulaa ja soittaa yhtäaikaa: nyt onkin tilaisuus nähdä ja kuulla sitä. Tervetuloa Sellon ja laulun iltaan.

Konsertin järjestävät Pudasjärven seurakunta ja Pudasjärven kaupungin kulttuuripalvelut
Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa

• Musiikki Musiikki