Perhemessu

Seurakuntakoti

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Toimittaa Veijo Lohiniva, avustaa Tanja Halmekangas, Sirpa Outila ja Jari Valkonen. Kanttorina Keijo Piirainen. Messussa riisutaan kastepuu - 1.1.2021-31.8.2022 välisenä aikana kastettujen lasten läheiset voivat hakea kastepuun lehden. Kirkkokahvit.

Jumalan sanansaattajat
400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.

Mikkelinpäivää vietetään 29.9. tai, jos se on arkipäivä, seuraavana sunnuntaina.