Uutislistaukseen

DSC_1316.JPG

Kokoontumisrajoitukset muuttuvat 1.6. alkaen

19.5.2020 13.39

Seurakuntien julkisten tilaisuuksien väkimääräohjetta on tarkennettu 1.6. alkaen - jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa voi olla yli 50 henkeä, jos turvajärjestelyt ja 1-2 metrin turvaväli kaikkiin suuntiin toteutuu. 

Valtioneuvoston linjauksiin perustuen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat tarkentaneet seurakunnille annettua ohjetta jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osallistujamääristä.

Jumalanpalvelukset: 

1.6. alkaen jumalanpalveluksiin voi osallistua yli 50 henkeä, edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjetta tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1-2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Tilojen osalta seurakunta määrittää maksimiosallistujamäärät. Ehtollisen vietosta annetaan ohjeita erikseen. Koillismaan rovastikunnan seurakunnat ovat sopineet, että seurakunnissa vietetään sekä messuja että sanajumalanpalveluksia, noin joka toisen viikon rytmillä. 

Kirkolliset toimitukset seurakunnan tiloissa:

Seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6. alkaen osallistua yli 50 henkeä, samoin perustein kuin jumalanpalveluksissa. Tilojen osalta seurakunta määrittää maksimiosallistujamäärät. 

Kotikasteet, muistotilaisuudet ja hääjuhlat:

Kotikaste, hääjuhla tai hautauksen jälkeen pidettävä muistotialisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen perusteella niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä. 

Pudasjärven seurakunnan tilojen maksimiosallistujamäärät jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa.

- Kirkko 120

- Riekinkankaan kappeli 27

- Sarakylän kappeli 20

- Seurakuntakodin kirkkosali 60

- Seurakuntakodin rippikoulusali 20

- Seurakuntakodin iso kahvio 50

- Hilturannan leirikeskus, päärakennus 35