Uutislistaukseen

IMG_20200606_104548.jpg

Kokoontumisrajoitukset 26.11-25.12.2021

23.11.2021 14.06

Jumalanpalveluksissa noudatetaan sektorimallia. Koronapassi otetaan käyttöön sisätiloissa pidettävissä isommissa Kauneimmissa joululauluissa ja seurakunnan järjestämissä konserteissa. 

Koronapassi

Pudasjärven seurakunta ottaa koronapassin käyttöön seurakunnan järjestämissä konserteissa ja isommissa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa, jolloin 50 hengen sisätilojen kokoontumisrajoitus ei ole voimassa. Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Passina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa koronapassi ei ole käytössä. Muut tapahtumanjärjestäjät voivat ottaa koronapassin käyttöön omalla päätöksellä, jolloin tapahtuman järjestäjä itse huolehtii koronapassien tarkistuksesta. Tilaisuuksista, joissa vaaditaan koronapassia, ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa. 

Jumalanpalveluselämä

Jumalanpalveluksissa käytetään tuomiokapitulin ohjeistamaa sektorimallia, joissa kirkkotila on jaettu erillisiin sektoreihin. Seurakuntakodilla osallistujamäärä kirkkosalissa on 50 ja isossa kahviossa 40. Kirkossa osallistujamäärä sektorimallilla on 120. 

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden kylillä 

Kauneimmissa joululauluissa esim. kylätaloilla ja muissa vastaavissa tiloissa kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä. Tapahtuman järjestäjän on tärkeää huomioida, että turvaväleistä tulisi olla mahdollista pitää kiinni. Eli käytännössä riittävän suurissa tiloissa kauneimmat joululaulut on mahdollista järjestää 50 henkilölle. Koronapassi on mahdollista ottaa käyttöön myös näissä kylillä pidettävissä kauneimmissa joululauluissa, jolloin kokoontumisrajoitusta ei ole. Tämä tulee huomioida etukäteen ilmoituksissa, ja passin tarkistuksista näissä tilanteissa vastaavat tilan järjestäjät. Myös ulkoilmatilaisuuksia voidaan pitää. 

Hautajaiset ja muut kirkolliset toimitukset 

Hautajaisissa ja muissa kirkollisissa toimituksissa on mahdollista käyttää sektorimallia kirkossa, jolloin osallistujamäärä voi olla yli 50, muissa seurakunnan tiloissa noudatetaan tilojen enimmäisväkimääräsuositusta. Muistotilaisuuden ja hääjuhlan sekä muiden yksityistilaisuuksien osalta vastuu on tilaisuuden järjestäjällä, seurakunta ohjeistaa noudattamaan alla olevaa väkimääräsuositusta. Kirkollisissa toimituksissa ei ole mahdollisuutta kysyä koronapassia.  

Osallistujamääräsuositukset seurakunnan tiloissa

Seurakunnan tiloissa järjestettävien yksityistilaisuuksien (esim. muistotilaisuudet ja hääjuhlat) toteutuksessa suositellaan kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että kaikilla osallistujilla on riittävä mahdollisuus turvavälien pitämiseen. Tämän vuoksi suositamme seuraavia enimmäisosallistujamääriä:

Seurakuntakoti Iso kahvio 50

Seurakuntakoti rippikoulusali 25

Riekinkankaan kappeli 40

Sarakylän kappeli 30

Hilturannan leirikeskuksen luokkatila + sali 40.

Ryhmätoiminnot

Työalojen ryhmätoiminnot toimivat normaalisti.

Kaiken kansan joulupuuro -tapahtuma

Kokoontumisrajoitusten voimassa ollessa kaiken kansan joulupuuro -tapahtumaa ei ole mahdollista järjestää sisätiloissa.

Ulkotiloissa järjestettävät tapahtumat (esim. jumalanpalvelukset tai kauneimmat joululaulut) 

Kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkotiloja. Tiedotamme mahdollisista ulkoilmatilaisuuksista myöhemmässä vaiheessa. 

Maskien käyttö

Maskia suositellaan käyttämään rokotesuojasta riippumatta julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan. 

Viimeisin päivitys 24.11.2021

Lisätietoja: Timo Liikanen, kirkkoherra p. 0408207223