Ohje jumalanpalveluksen videolähetyksen katsomiseen

13.9.2017 10.38

Jumalanpalvelusten videolähetyksiä on mahdollista seurata joko tietokoneella seurakunnan kotisivujen kautta tai puhelimella ja tablettitietokoneella laitteeseen ladattavan sovelluksen kautta.

Tietokoneella katsottaessa nettiselaimena tulee olla joko Google Chrome tai Mozilla Firefox. Internet Explorer ei mahdollista lähetyksen katsomista. Seurakunnan kotisivuilla on linkki videolähetykseen. Se näkyy myös sivun alaosassa olevan Twitter -tilin kautta.

Puhelimella tai tabletilla katsottaessa laitteeseen tulee asentaa Twitter- tai Periscope -sovellus. Katsominen onnistuu molempien sovellusten kautta. Sovellukseen tulee luoda oma käyttäjätunnus. Lähetys näkyy Pudasjärven seurakunnan profiilin (tunnus @pudasjarvensrk) kautta.

Videolähetyksiä tehdään kännykkäkameran kautta, joten se asettaa tiettyjä rajoituksia kuvan ja äänen laadulle. Kamera sijaitsee kirkkosalin etuosassa. Jumalanpalveluksen aikana kamera osoittaa alttarille päin, ehtoollisen vieton ajaksi kamera käännetään seinään päin niin, että ehtoollisvieraiden yksityisyys säilyy.

Lähetyksen tallenne on katsottavissa jälkikäteen kuukauden ajan. Ilmoitamme videoitavat jumalanpalvelukset etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa, kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa

Lisätietoja:

Kirkkoherra Timo Liikanen, p. 0408207223, timo.liikanen@evl.fi