risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelukset toteutetaan 9.5.2021 saakka ilman läsnäolevaa seurakuntaa YouTuben välityksellä - linkki kanavalle tässä. 10.5 alkaen messuun voi osallistua kirkkosalissa 20 henkeä ja isossa kahviossa 15 henkeä.

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus toimitetaan normaaliin aikaan sunnuntaisin ja kirkollisina juhlapyhinä klo 10. Katso tarkemmat tiedot tapahtumista etusivulta.

Kesällä, joulunaikaan ja muissa erityistilanteissa jumalanpalveluksia pidetään kirkossa. Sarakylän kappelissa kokoonnutaan jumalanpalvelukseen kerran kuukaudessa. Valtaosa jumalanpalveluksista on katsottavissa seurakunnan kotisivujen kautta. Etusivulta löytyy ohje lähetyksen katsomiseen.

Jumalanpalveluksessa saamme pysähtyä ja hiljentyä kestävien matkaeväiden äärelle ja ammentaa elämäämme voimaa Jumalan sanasta, rukouksesta, virsistä ja Herran ehtoollisesta.

Jumalanpalveluksessa on palvelutehtäviä, joihin seurakuntalaiset voivat osallistua. Kirkkoväärtin tehtäviin kuuluu kirkkovieraiden tervetulotoivotus, tekstinluku, avustaminen kolehdin keruussa ja tarvittaessa myös esirukouksessa.  Musiikin harrastajilla - laulajilla ja soittajilla - on mahdollista avustaa kanttoria jumalanpalvelusten musiikissa. Jos olet kiinnostunut kirkkoväärtin tai musiikkiavustajan tehtävistä, ota yhteyttä pappeihin ja kanttoriin.

Kirkon alttari