Hautajaiset eli hautaan siunaaminen

Läheisen ihmisen menettäminen tuo surun ja elämän rajallisuuden arkemme keskelle. Me saamme surunkin keskellä luottaa Jumalan sanan lupaukseen ja jättää läheisemme taivaallisen Isämme syleilyyn.

Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Heiltä saat myös keskusteluapua surun keskellä. Pudasjärven seurakunnassa toimii sururyhmä, josta saa tietoa kirkkoherranvirastosta ja diakoniatyöntekijöiltä.

Siunaaminen voi tapahtua kirkossa, kappelissa tai haudalla. Hautaaminen tapahtuu joko kirkon lähellä sijaitsevaan Pudasjärven hautausmaahan tai Sarakylän hautausmaahan. Tapauksessa, jossa vainaja on siunattu ja tuhkattu, voidaan uurnaa laskiessa pitää haudalla pieni hartaus.

Hautaansiunaamisen ja muistotilaisuuden musiikkitoiveissa ole yhteydessä seurakunnan kanttoriin. Kappelissa ja Sarakylän kappelissa on käytössä pienet urut ja muistotilaisuuspaikoissa seurakuntakodissa ja Hilturannassa piano. Voit esittää omia toiveitasi virsien, hengellisten laulujen, yksinlaulun, urkumusiikin tai pianomusiikin osalta tai pyytää niistä kanttorilta ehdotuksia.

Siunauksen järjestelyistä, ajankohdasta ja hautapaikasta voi ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon, puh. 08-8823100.

Hautaukseen liittyvät maksut

Tilojen vuokrahinnasto