Uutislistaukseen

DSC_8929_L.jpg

Pudasjärven kirkko 240 v. - Juhlaviikko 6.-12.9

23.8.2021 10.48

Kirkon juhlaviikolla järjestetään kaikenikäisille sopivia matalan kynnyksen tapahtumia. "Tapahtumat toteutetaan paikallisin voimin. Nämä eivät ole perinteiset kirkkojuhlat, esimerkiksi juhlapuheet loistavat poissaolollaan", toteaa kirkkoherra Timo Liikanen. 

Juhlistamme 240 vuoden iän saavuttanutta kotikirkkoa viikolla 36 seuraavilla tapahtumilla:

Maanantaina 6.9 klo 18 järjestetään Piispanpyöräily, jossa ajetaan rauhallista tahtia seurakuntakodilta kirkolle ja takaisin. Kirkolla on pientä ohjelmaa, mm. taukojumppa ja hartaus. Piispanpyöräily on Oulun piispan Jukka Keskitalon ideoima tapahtuma, johon hiippakunnan seurakuntia on haastettu osallistumaan syksyn aikana. Päätapahtuma on Oulussa 4.9. Pudasjärven seurakunnassa piispanpyöräily järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Piispa toimii tapahtuman suojelijana, hän ei itse ole paikalla Pudasjärvellä. 

Tiistaina 7.9 klo 18 alkaen opastetut kirkko- ja hautausmaakierrokset kirkonmäellä. Kirkon esittelyt klo 18, 18.30, 19.00. Hautausmaakierroksella tutustutaan Riekinkankaan historiaan sekä kuullaan mielenkiintoisia poimintoja muutamista Riekinkankaalle haudatuista. Kierrokset alkavat klo 18.00 ja 19.00, lähtö kirkon juhla-aukiolta (vanha parkkipaikka). 

Keskiviikkona 8.9 vietetään Gospelmessua kirkossa klo 18. Tilaisuuden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset. 

Torstaina 9.9 konsertti kirkossa klo 18. Paikallisia soittajia ja laulajia esiintyy. 

Sunnuntaina 12.9 messu kirkossa klo 10, messun jälkeen päivä kirkolla -tapahtuma klo 13.30 saakka. Messun järjestelyissä huomioidaan myös lapsiperheet. Lapsille on suunniteltu oma pikkukirkko siunauskappelin puolelle klo 10 alkaen, noin puolen tunnin tuokion jälkeen lapset palaavat kappelilta kirkkoon. Messun jälkeen on tarjolla lettukahvit. Ohjelmassa myös kirkon ja urkujen esittelyä, mukavaa toimintaa kaikenikäisille kirkon pihalla sekä musiikkia kappelissa. Viihdytään kaikessa rauhassa päivä kirkolla -tapahtumassa myös messun jälkeen!

Sunnuntaina 12.9 uusi rippikouluikäluokka viettää rippikoulun aloitusjumalanpalvelusta kirkolla klo 14. 

Sosiaaliseen mediaan päivitetään viikon aikana yksityiskohtia kirkosta ja sen historiasta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kotikirkon juhliin!